Certificeringen

Krepel deuren met GND-zekerheidsklasse®

Aan de buitenzijde van een deur kan men veelal niet zien aan welke prestaties deze voldoet. De GND lidbedrijven hebben daarom de GND-zekerheidsklassen® voor binnendeuren geïntroduceerd. Dit is een duidelijk herkenbaar label in de hangzijde van de deur dat de prestatie van de deur in één oogopslag zichtbaar én inzichtelijk maakt. Herkenbaar, dus eenvoudig en snel te controleren.

Om een constante kwaliteit en prestatie te kunnen waarborgen, worden de GND lidbedrijven in het kader van KOMO gecontroleerd door SKH (Stichting Keuringsbureau Hout). Alle bijbehorende certificaten en testrapporten van de GND-aangesloten fabrikanten staan centraal en overzichtelijk op de website van GND (www.gnd.nl) waardoor het voor een controlerende instantie eenvoudig is om controles op de juistheid van de certificaten en dus de toepassing uit te voeren. De GND lidbedrijven zijn op dit moment de enige binnendeurfabrikanten in Nederland die hier op een dergelijke transparante manier mee omgaan.

Een binnendeur met de GND-zekerheidsklasse® biedt de garantie dat:

  • De deur vervaardigd is volgens de technische specificaties van het geldende testrapport
  • Een brandwerende GND-deur getest is volgens de in het vigerende Bouwbesluit aangewezen norm (NEN 6069 waarin opgenomen de EN 1634-1 (de aanstaande zware Europese norm)
  • De deur getest is door een geaccrediteerde instantie
  • De GND-zekerheidsklassen® geven inzicht in de drie opties voor het leveren van binnendeuren en staan voor Veiligheid, Zekerheid en Transparantie:

GND-zekerheidsklasse I® : het deurblad komt overeen met de specificatie volgens het desbetreffende testrapport van de brandwerende deurconstructie. Het betreft hier het deurblad inclusief eventuele beglazing en spionoog die door de deurproducent is aangebracht. Brandwerende materialen voor hang- en sluitwerk worden meegeleverd.

GND-zekerheidsklasse II® : Het deurblad is gelijk aan GND-zekerheidsklasse I® waarbij nu ook het hang- en sluitwerk overeenkomstig het testrapport van de brandwerende deurconstructie door de deurproducent is gemonteerd.

GND-Zekerheidsklasse III® : Het deurblad en hang- en sluitwerk zijn gelijk aan GND-zekerheidsklasse I + II® waarbij bij GND-zekerheidsklasse III® de producent ook het deurkozijn levert. De deurproducent controleert of de wand waarin de deurconstructie geplaatst moet worden overeenkomt met het desbetreffende testrapport van de brandwerende deurconstructie. Alle werkzaamheden vallen onder de verantwoordelijkheid van de deurproducent. Hij ontzorgt de opdrachtgever en draagt bij aan maximale transparantie.

Downloads:

Verantwoordelijkhedenmatrix-GND-Binnendeuren

Garantiereglement-GND-012016