150 jaar ontwikkeling, wendbaarheid en innovatiekracht

Krepel is een familiebedrijf dat in 2020 150 jaar bestaat. Inmiddels staat de achtste generatie aan het roer van het bedrijf waarin ontwikkeling altijd een belangrijke pijler is geweest. Het begon allemaal met een kopermolen, die uiteindelijk uit de gratie raakte. Op dat moment werd direct ingespeeld op kansen in de markt en ontwikkelde Krepel zich tot fabrikant van sigarenkisten. Deze mate van wendbaarheid zit in het DNA van de familie Krepel en daarmee in het DNA van het familiebedrijf.

Bij Krepel zijn we doeners, altijd al geweest. Dat betekent denken in praktische oplossingen en beschikken over innovatiekracht. Na de Tweede Wereldoorlog produceerde Krepel naast sigarenkisten ook houten deuren, om bij te dragen aan de wederopbouw. Grondstoffen waren schaars en veel productiefaciliteiten waren verwoest door de oorlog. Krepel gebruikte daarom het restmateriaal van de sigarenkisten om deuren te maken. Deze ondernemersgeest is kenmerkend voor Krepel. Snel handelen, keuzes maken, investeren en jezelf continu blijven uitdagen en ontwikkelen. Om klanten het beste product te kunnen bieden en klaar te zijn voor de toekomst. Daarbij hoort ook een duidelijke keuze voor duurzaamheid, wat volledig geïmplementeerd is in onze werkwijze.

Dit alles gebeurt op een prachtige plek in de Klarenbeekse bossen (op de Veluwe). Een plek waar een rijke historie, vakmanschap en natuur samenkomen. De productiehallen zijn gevestigd op het landgoed van de familie Krepel, dit geeft een unieke sfeer. Het landgoed heeft zich, net als het familiebedrijf, in de loop der jaren flink ontwikkeld. De doorontwikkeling van Krepel in de loop der jaren gaven we weer in een tijdlijn.