Op het gebied van deuren is het onderwijs een uitdagende sector. Enerzijds moeten deuren voor iedereen gemakkelijk te openen zijn en zijn zware deuren dus niet wenselijk. Anderzijds is het soms juist de bedoeling dat deuren alleen door volwassenen te openen zijn. Maar hoe regel je dat zonder gebruik te maken van sleutels of toegangscontrole? Ook moet het voor kinderen altijd een veilige omgeving zijn, dus bijvoorbeeld geen vingers tussen de deuren. Tenslotte wilt u dat de deuren tegen een stootje kunnen. Scholieren gooien immers wel eens met een deur en wat denkt u van ritsen van tassen die langs deuren schuren? Flink wat uitdagingen dus! En dan hebben we het nog niet eens over de zeer strenge wet- en regelgeving…

Specialistische aanpak

U wilt zaken goed geregeld hebben. Om een veilige en geborgen omgeving te bieden voor kinderen en scholieren én om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Dat betekent onder andere dat deuren en kozijnen brandwerend en geluidswerend moeten zijn. Daar komen soms ook nog inbraakwerende eisen bij. Dit vraagt om een specialistische aanpak. U doet er dan ook verstandig aan om samen te werken met een bouwpartner die alles tot in detail voor u regelt.

Samenwerken met Krepel Deuren

Bent u verantwoordelijk voor het inkopen van de juiste deuren, kozijnen en hang- en sluitwerk? Maak het uzelf gemakkelijk en laat de specialisten van Krepel Deuren het werk doen. Laat hen u adviseren en antwoord geven op vragen als ‘wat is de beste keuze op het moment dat er veel verschillende mensen aanwezig zijn in een gebouw?’, ‘welke deuren voldoen aan de eisen?’ en ‘waar moet ik rekening mee houden als het gaat om vluchtplannen?’. Naast antwoord op al uw vragen, kunt u altijd rekenen op passend advies.

Al onze deuren zijn FSC gecertificeerd.

Onderwijs.jpg

Mooie indelingsoplossingen

Bij Krepel Deuren kijken we niet alleen naar praktische en veilige oplossingen, ook wat betreft indeling en design bent u bij ons aan het juiste adres. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van schuifdeuren die we stijlvol wegwerken in de wand. Zo ontstaan er mogelijkheden om ruimtes flexibeler te gebruiken en krijgt de ruimte een open karakter.

Hoe deuren van toegevoegde waarde zijn

Wanneer een schuifdeur tussen een leslokaal en een leerplein geopend blijft, zorgt dit voor openheid en gevoel van vrijheid. Dit heeft een positief effect op leerprestaties. Leerlingen hebben meer ruimte om in groepen te werken, wat bijdraagt aan sociale vaardigheden. Is het tijd om in opperste concentratie te werken? Dan sluit u het lokaal gemakkelijk af waardoor afleiding minimaal is. Zo zijn onze schuifdeurkozijnen niet alleen een mooie praktische oplossing, maar zijn ze ook dagelijks van toegevoegde waarde.

Referenties

Meer referentieprojecten vind u hier.