Voor deuren in gebouwen voor huisartsen-, tandarts- en fysiotherapiepraktijken, gezondheidscentra en woonzorgcentra zijn er verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. De deuren dienen gemakkelijk bediend te worden door de gebruikers en bezoekers. Niet zelden hebben deze mensen fysieke beperkingen waarbij ze gebruik maken van een rollator of rolstoel. Om deze reden moet het oppervlak van de deuren bestand zijn tegen stoten en krassen. Vanwege de hygiëne is het ook prettig dat de deuren gemakkelijk schoon te maken zijn. Geluidswerende deuren zorgen ervoor dat vertrouwelijke gesprekken niet hoorbaar zijn op de gang. Ook zorgen deze deuren voor de benodigde rust in de kamers van de bewoners van zorgcentra.

Vele eisen en wensen in deuren maken de combinatie hiervan in één enkele deur uitdagend. Onze experts hebben voldoende kennis en ervaring om een goed advies te geven omtrent de toe te passen deuren, kozijnen en hang- en sluitwerk. Na het advies, nemen zij het gehele traject graag uit handen. Van werkvoorbereiding tot en met de montage.

Zorg2.jpg

Gemakkelijk openen

Oudere mensen hebben soms moeite met het openen van deuren. Zeker wanneer er een deur zelfsluitend moet worden uitgevoerd vanwege de brandwerendheid. Er zijn diverse oplossingen om het openen van de deur en het bedienen van het slot gemakkelijker te maken. In zorginstellingen worden vaak schuifdeuren toegepast. Patiënten die niet mobiel zijn, worden soms door een tillift systeem verplaatst. Ook dit vraagt kennis en kunde om de juiste deuren en kozijnen toe te passen.

Bij Krepel Deuren hebben wij ervaring in zorginstellingen. Wij vinden, in samenspraak met de aannemer en opdrachtgever, de meest passende oplossingen.

Lees hier meer over onze schuifdeurkozijnen.

Referenties

Meer referentieprojecten vind u hier.