24 januari 2023

Het is tegenwoordig een behoorlijke uitdaging om fatsoenlijke woonruimte te vinden, ook als student. Wittenborg University of Applied Science is een internationale Business School in Apeldoorn met niet alleen studenten uit Nederland maar ook behoorlijk veel buitenlandse studenten. Wittenborg heeft in Apeldoorn meerdere plekken met studentenwoningen. Zo kunnen zij de (internationale) studenten een plek aanbieden om te wonen terwijl zij op de Business School studeren.

Wittenborg merkte dat er meer behoefte kwam naar huisvesting voor hun studenten. Dus besloten zij nog 75 appartementen extra bij te bouwen aan de De Ruyterstraat in Apeldoorn. In totaal hebben zij nu huisvestingsmogelijkheden voor 150 studenten in Apeldoorn en Amsterdam. De nieuwe appartementen aan de De Ruyterstraat zijn volledig ingericht opgeleverd.

Toegangsdeuren appartementen

Uitdaging in dit project waren de kozijnen van de toegangsdeuren tot het appartement. Omdat er direct naast deze deuren, op de gang, ook meterkastdeuren gesitueerd waren, was er bedacht deze in één kozijn te zetten met alleen een dubbele tussenstijl. Aangezien dit brandwerende deuren betrof, kon dit helaas niet op deze manier worden uitgevoerd. In overleg met de aannemer hebben wij hier een oplossing bedacht door twee afzonderlijke kozijnen te plaatsen met de mogelijkheid deze te koppelen. De aannemer heeft de kozijnen uiteindelijk op deze manier geplaatst. Beide kozijnen zijn voorzien van DTS onderdorpel.

De Ruyterstraat
Ruyterstraat

De twee verschillende kleuren van het toegepaste HPL (wit en zinkgeel) geven een speels en vrolijk karakter. De deuren in de badkamers zijn geleverd door de badkamerproducent. Deze badkamers zijn namelijk prefab als unit, compleet afgemonteerd geleverd en in de ruwbouwfase al aangebracht. Het complex is door de aannemer turnkey opgeleverd: de stoffering, wandafwerking en vloerafwerking waren bij het moment van oplevering al aanwezig.

Krepel Deuren verzorgde in dit project alle kozijnen, deuren en het hang- en sluitwerk in de binnenschil (m.u.v. de badkamerdeuren). De kozijnen zijn door de aannemer zelf geplaatst, de deuren en het afmonteren ervan is door Krepel in onderaanneming uitgevoerd. Meer informatie over de toegepaste deuren is te vinden via de projectpagina.