08 december 2021

Een behoorlijke transformatie in het centrum van Apeldoorn: gebouw De Brinkhof wordt grondig aangepakt. Het pand werd in 1977 gebouwd en bestond bij oplevering uit 65 woningen, 6 kantoorruimtes en 17 winkels. In de kelder van het pand bevond zich toen een speciale klimaatinstallatie, hurktoiletten en een waterbassin. Alles om 7.000 mensen een nucleair conflict te kunnen laten overleven. Later waren in een ander deel van de kelder de kroeg La Cave en later Paddock gevestigd, een populaire ontmoetingsplek voor jongeren uit Apeldoorn en omstreken.

Het pand staat al een tijd in de steigers. Er worden ongeveer 100 nieuwe woningen in het voormalige kantoor- en winkelgedeelte gemaakt. Studio's, lofts en één- tot vier-kamer-appartementen. De hoge plafonds van de oude kantoren blijven in stand in sommige woningen. Iedere woning heeft een buitenruimte in de vorm van een tuin, Frans balkon of dakterras. Kantoren en winkels komen niet meer terug in het pand, behalve het Perzisch Tapijtenhuis dat al sinds 1987 in het pand gevestigd is, deze blijft bestaan. Met de bestaande woningen telt De Brinkhof straks 169 woningen. Er zijn verschillende afwerkingsniveau's beschikbaar: van PVC vloeren met een houtdecor voor een warme uitstraling tot strakke moderne gietvloeren.

De Brinkhof Apeldoorn

Deuren in bestaande panden

Bij het transformeren van bestaande panden heeft de opdrachtgever de mogelijkheid om het rechtens verkregen niveau te handhaven. Dit betekent dat de binnendeuren in het geval van De Brinkhof uitgevoerd mogen worden op de oude standaard hoogte van 2115mm. Waar ruimte is voor 2315mm hoge deuren, mag dit ook worden toegepast. Bij De Brinkhof is gekozen om een mix in hoogte toe te passen. Waar mogelijk zijn 2315mm hoge deuren toegepast. Daar waar de oude constructie van het pand het niet toeliet om deze hoogte toe te passen, zijn deuren van 2115mm toegepast. De stompe, afgelakte deuren in stalen kozijnen geven een luxe uitstraling aan de appartementen.

Op de pagina van het project vind u foto's en een video van dit project.