Certificeringen

Geluidsisolatie en het belang daarvan

Geluidsbeheersing is een belangrijke waarde voor de welzijn van ons allen. Geluidsoverlast kan een negatieve invloed hebben op ons leefklimaat, geeft stress en verlies aan concentratievermogen en productiviteit. Krepel deuren bied verschillende geluidwerende oplossingen in binnendeuren en deze deuren en deur/kozijn combinaties kunnen ook geleverd worden onder GND label. Dit biedt u gegarandeerde kwaliteit.

Banner_Geluidswerendedeuren_GND_605x150px

Geluidsisolatie in eigen huis

Steeds meer bewoners beginnen zich te ergeren aan geluidsoverlast in hun eigen woonomgeving. Dit heeft een grote invloed op het wooncomfort en welbevinden. Het begint al met de voordeur in huis. Indien u in een appartement woont, is het toch zeer hinderlijk als de geluiden op de gang duidelijk hoorbaar zijn in uw eigen woonomgeving. Met de juiste inpandige woningtoegangsdeur kunnen wij dit voor u oplossen. Krepel deuren heeft daar een deur voor ontwikkeld die zowel inbraakwerend, brandwerend en tot 42 dB geluidwerend is. Wij kunnen deze combinatie voor u leveren en monteren onder GND certificering. Ook een trap die uitkomt in de woonkamer is binnen de huidige woningbouw een veelvoorkomende situatie. Veelal worden hierdoor slaapkamers en woonruimtes slechts door één binnendeur gescheiden. Denk ook eens aan de technische ruimte in de woning waar de warmtepomp aanwezig is, deze kan ook voor geluidsergernis zorgen. Voor al deze situaties heeft Krepel deuren voor u de oplossing.

Geluidsisolatie in overige omgevingen

Binnen openbare ruimten of bijvoorbeeld uw werk is geluid een belangrijke factor. Iedereen is gehecht aan rust en privacy, minimaal concentratie verlies en maximale productiviteit. Dit kan o.a. gelden voor hotels, scholen, kantoren, zorgcentra en kinderdagverblijven. Wij bieden diverse oplossen in de utiliteitsbouw die ruimschoots aan de prestaties voldoen.

Waarden van geluidsisolatie

Geluidsisolatie kunnen we in diverse waarden uitdrukken.

Rw-waarde
de in het laboratorium gemeten geluidsisolatie van het deurblad in gekitte situatie. Hiermee kunnen de prestaties van deurbladen onderling vergeleken worden.

Rw,p-waarde
de in het laboratorium gemeten geluidsisolatie van de (functionele) deurset in gemonteerde situatie in een laboratorium. Hiermee kunnen de prestaties van deursets (kozijn/afdichting/deurblad) vergeleken worden.

Rw,r-waarde
de in het werk gemeten geluidsisolatie van de (functionele) deurset in gemonteerd situatie in het werk. Hiermee kan de praktijkwaarde van gemonteerde deurset vergeleken worden met de gevraagde waarde.